Friday, November 6, 2015

NIGER DELTA UNIVERSITY 2015/2016 POST GRADUATE | MASTER | PHD | FORM NOW OUT



POSTGRADUATE SCHOOL
Niger Delta University



Wilberforce Island, Bayelsa State

 SALE OF APPLICATION FORMS FOR ADMISSION TO FULL TIME/PART-TIME POSTGRADUATE PROGRAMMES FOR THE 2015/2016 ACADEMIC SESSION


 CLICK FOR NDUPOST UTME  POST GRADUATE  | PART-TIME  |  PRE-DEGREE  | CLEARANCE


Applications are invited from suitably qualified candidates for admission to full-time and part-time Postgraduate Programmes for the 2015/2016 academic session in the following areas:


1. FACULTY OF AGRICULTURE

Master of Science (M.Sc) and Doctor of Philosophy (Ph.D)
a). Soil Science

2. FACULTY OF ARTS

Master of Arts (M.A)
a). Fine and Applied Arts
b). History

3. FACULTY OF EDUCATION

a) Postgraduate Diploma in Education (PGDE)
b) Postgraduate Diploma in Technical Education (PGDTED)
c) Postgraduate Diploma in Health Education (PGDHE)
Master of Education (M.Ed) and Doctor of Philosophy (Ph.D) in the following areas:
a). Educational Management
b). History of Education
c). Philosophy of Education
d). Science Education
e). Sociology of Education

4.  FACULTY OF ENGINEERING

a) Postgraduate Diploma (PG) in Electrical/Electronics
b) Master of Engineering (M.Eng) and Doctor of Philosophy in the following areas:
i). Agricultural Engineering
ii). Chemical Engineering
iii). Civil Engineering
iv). Electrical/Electronic Engineering
v). Mechanical Engineering

5. FACULTY OF MANAGEMENT SCIENCES

Postgraduate Diploma (PGD) and Master of Science (M.Sc) in the following areas:
a). Accounting
b). Banking and Finance
c). Management
d). Marketing


6. FACULTY OF NURSING

Postgraduate Diploma (PGD) and Master of Science (M.Sc) in the following areas:
a). Mental Health/Psychiatric Nursing
b). Maternal and Child Health Nursing
c). Community Health Nursing
Master of Science (M.Sc) in
d). Medical and Surgical Nursing

7. FACULTY OF PHARMACY

Master of Science (M.Sc) and Doctor of Philosophy (Ph.D) in the following areas:
a). Pharmaceutical and Medicinal Chemistry
b). Clinical Pharmacy
c). Pharmacognosy and Herbal Medicine

8. FACULTY OF SCIENCE

Master of Science (M.Sc) and Doctor of Philosophy in the following areas:
Department of Biological Science
a). Environmental Biology
b). Applied Microbiology

Department of Chemical Sciences
a). Analytical/Environmental Chemistry
b). Inorganic Chemistry
c). Physical Chemistry
D). Industrial Chemistry
Master of Science (M.Sc) in Department of Physics
A). Explorative Geophysics

9. FACULTY OF SOCIAL SCIENCE

Postgraduate Diploma (PGD), Master of Science (M.Sc), and Doctor of Philosophy (Ph.D) in the following areas:
Department of Geography and Environmental Management
a). Development Studies
b). Transportation
c). Urban Geography
d). Agro Climatology and Food Security
e). Hydrology and Water Resource Management
f). Geomorphology
g). Pollution and Waste Management
h). Environmental Hazard Management
Department of Economics
a). Economics


10. ADMISSION REQUIREMENTS

1). Postgraduate Diploma (PGD)
The criteria for admission into the PGD programmes will be as follows:
a). All candidates must meet the matriculation requirements including a credit pass in English Language and Mathematics at the O'level.
b). A candidate with at least third class degree in the relevant field from an approved University.
c). HND holders with a minimum of credit level pass from recognised institutions.

2). Master of Arts (M.A), Master of Science (M.Sc) and Master of Engineering (M.Eng).
The criteria for admission to the above programmes will be as follows:
a). All candidates must meet the matriculation requirements including a credit pass in English Language and Mathematics at the O'level.
b). Candidates with at least second class honours (Lower Division) Bachelors' Degree from an approved University.
c). Candidates with a PGD at credit level pass.

3). Doctor of Philosophy (Ph.D)
All candidates must:
a), meet the matriculation requirements including a credit pass in English Language and Mathematics at the O'level.
b). Possess a Bachelors (Hons) degree from an approved University with a minimum of second class Honours (Lower Division) in the relevant discipline.
c). Possess Masters degree with a CGPAof at least 3.50 on a 5.00 point scale.

11. DURATION

a). Postgraduate Diploma (PGD) programme Full-time PGD shall run for a minimum of two semesters and a maximum of four semesters.
Part-time PGD shall run for a minimum of four semesters and a maximum of six semesters.

b). Masters programmes shall run for a minimum of four semesters and a maximum of six semesters.

c). Doctor of Philosophy (Ph. D). The Duration for the Doctor of Philosophy shall be a minimum of six semesters and a maximum often semesters.

12. METHOD OF APPLICATION

Purchase of application form shall be at the Postgraduate School on payment of fifteen thousand naira (N15,000.00) only into Diamond Bank PLC.
Account Name: POSTGRADUATE STUDIES
Account Number: 0034501581



13. CLOSING DATE

The closing date for the submission of form is FRIDAY, February 12, 2016.

Signed:
Mr. Tonbra R. Morris-Odubo
Registrar

No comments:

Post a Comment

We Appreciate and Welcome Comment
All Comments are Moderated and No Spamming

Feel Free to Ask Your Question
Using the Below Comment Box

How to Send or Post a Comment
1. Type in your comment/question/suggestion in the comment box
2. To post a comment using your name, select Comment as, use the option name/url, type in any name you want to make use of, ignore the url field if you wish, then click on continue to proceed.
3. Click on Publish to post/send your comment/question/suggestion.